Architectuur

KNAPPE GEBOUWEN IN WARME MATERIALEN
DOOR POLO ARCHITECTS

Een visie voor Maarten

De opzet voor Maarten was van bij de start het creeëren van een nieuwe woonwijk die volop aansluit bij de buurt. De ligging en inplanting van de site – tussen de historische stad en de vaart – zorgt daarbij voor veel dynamiek en verscheidenheid. Maarten verbindt de stedelijke Leopoldstraat met de rustige Vaartdijk aan het water: de gebouwen van Maarten passen zich in volume en ritme aan aan die overgang in het stedelijk weefsel.

Dat betekent bijvoorbeeld hoger wonen in stedelijke appartementen aan de Leopoldstraat en lager wonen in gezelllige eensgezinswoningen aan de Vaartdijk.

Decor
voor het groen

De losse inplanting van de gebouwen zorgt voor veel nieuwe open ruimte: een nieuw park, een leefstraat en een collectieve tuin. De gebouwen vormen een familie: ze hebben een eigen karakter en volume, maar zijn opgetrokken uit dezelfde materialen en in dezelfde tonen. Op die manier trekken ze de aandacht nooit naar zich toe: de gebouwen vormen een decor voor de bewoners en het groen.

indeling

Een familie van gebouwen, een collectieve tuin, een buurtpark en een leefstraat vormen samen Maarten. Elk gebouw heeft door zijn inplanting, volume en ritme een eigen karakter.

1. Désiré-gebouw

2. Jules-gebouw

3. Alfred-gebouw

4. Anna-gebouw

5. Mimy-gebouw

6. Odile-gebouw

7. Tres-gebouw

Materialiteit & warmte

De materialen van Maarten zijn eerlijk, zacht en menselijk. De details en afwerking zorgen voor een wisselend ritme dat zich aanpast aan de omgeving. Een raamwerk in blank gewassen beton wisselt grote raampartijen af met metselwerk in beige en warmgrijze baksteen. Door in het metselwerk te spelen met fijne detaillering vertaalt de architectuur elk gebouw op menselijke schaal.

Bijna Energie Neutraal

Alle woningen & appartementen in Maarten worden volgens BEN-normen gebouwd. Woningen die aan deze normering voldoen, verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water, wat zorgt voor een lagere energiefactuur. De energie die nog nodig is, komt voornamelijk uit groene energiebronnen.

Blijf op de hoogte

Ciril is de nieuwe naam van DMI Vastgoed. Met de naam beklemtoont het bedrijf 30 jaar ervaring in projectontwikkeling en een sterke focus op stadsontwikkeling: Ciril verwijst naar oprichter Cyriel Demot en naar City Real estate. Als onderdeel van Democo Group zoekt Ciril naar opportuniteiten in onze steden om beter te kunnen wonen, werken en ontspannen. Dat doet het samen met andere bedrijven, de steden zelf en de mensen die er wonen: City real estate for real people.

011 859 713      –      info@ciril.be      –      Herkenrodesingel 4b B-3500 Hasselt