Architectuur

WARME MATERIALEN
IN EEN DUURZAME BUURT

7

1

Visie

Een familie van gebouwen, een buurtpark, een leefstraat en een deeltuin vormen samen Maarten.

Elk gebouw heeft door zijn inplanting, volume en ritme een eigen karakter, opgetrokken uit dezelfde materialen en in dezelfde tonen. Met appartementen, duplexwoningen, penthouses en individuele woningen biedt Maarten voor iedereen de gewenste woonbeleving.

Dialoog en kruisbestuiving

Maarten ontstond vanuit een dialoog tussen de stad Mechelen, projectontwikkelaar Ciril en POLO Architects.

De drie stemmen vuurden elkaar aan om van Maarten een mooie, aangename wijk te maken op maat van de stad en met de sfeer van de vaart. Ze vertrokken elk van hun eigen expertise, vulden elkaar aan en kwamen zo tot het ontwerp van deze levendige stadswijk.

Gezonde mix

Gevarieerde woonunits werden ontworpen op maat van een diverse groep bewoners: van jonge gezinnen tot actieve senioren.

We creëren ruimte voor een persoonlijke beleving, op ieders eigen ritme. De wijk wordt dynamisch en biedt ruime mogelijkheden. Je vindt er een thuis waar je kan leven en beleven, opladen en ontspannen.

Project op mensenmaat

Met Maarten geven we groen terug aan Mechelen.

Het wordt een open plek voor alle Maneblussers: niet alleen de bewoners, maar ook de buurt krijgt er een groene long bij. De site biedt niet allen woonruimte, maar ook leefruimte. De nieuwe leefstraat en een buurtpark geven de stad een extra groene verbinding en een plek om even te ontsnappen aan de stedelijke drukte.

“We geloven in stadsvernieuwing die de stad mooier, groener, gezelliger, socialer en aangenamer maakt. De komst van een nieuw park, de deeltuin en de leefstraat betekent kwalitatief wonen, maar ook een nieuwe groene long voor de buurt.”

Greet Geypen, Schepen van Stadsontwikkeling

Grijp je kans om hier te wonen
in één van de laatste units

2

Ontwerp

Een gesloten ziekenhuissite maakt plaats voor kwalitatieve woonruimte, slimme openbare ruimte en veel nieuw groen.

Het ontwerp van POLO Architects vormt een bijzonder gevarieerde wijk met verschillende aansluitingen naar de buurt, de stad en het water. Maarten bestaat uit strakke bouwblokken in warme materialen met elk een eigen architectuur, schaal en programma. Door de ruimtelijk inplanting van de gebouwen werd er plaats gemaakt voor nieuwe open ruimte in de vorm van een buurtpark, een leefstraat en een collectieve tuin.

Op maat van de omgeving

De gebouwen van Maarten passen zich in volume en ritme aan aan de overgang van de stad naar de vaart.

Dat betekent bijvoorbeeld hoger wonen in stedelijke appartementen aan de Leopoldstraat en lager wonen in gezellige eensgezinswoningen aan de Vaartdijk, zodat elk bouwblok past in zijn omgeving. Op die manier vloeit de architectuur van Maarten geleidelijk over van het stedelijke leven naar het groen van de wijk en de rust van de vaart.

Een decor voor het groen

De architecten kozen bewust voor een beperkt en sober materialenpalet dat zich goed integreert in de omgeving.

Maarten combineert architectonisch beton in een lichte warme tint met een passende beigegrijze baksteen als gevelsteen. Door te werken met verschillende toepassingen en detailleringen in dezelfde materialen zorgt de afwerking voor een wisselend ritme doorheen de site en een eigen identiteit voor elk gebouw.

“Maarten krijgt een eerlijke, zachte en menselijke architectuur, die de aandacht nooit naar zich toe trekt: de gebouwen vormen een decor voor de bewoners en het groen.”

Jef Van Loock, Projectarchitect POLO Architects

3

Duurzaamheid

We bouwen met de blik vooruit een groene thuis voor jouw toekomst. Maarten wordt een kwalitatieve, duurzame buurt.

Warmtepompen
& zonnepanelen

Duurzaamheid zit enerzijds in materiële beslissingen: het gebruik van zonnepanelen, warmtepompen, kwalitatieve materialen, hoge isolatiewaardes en de maximale recuperatie van hemelwater. Bij Maarten kiezen we voorzieningen die niet alleen goed zijn voor de planeet, maar ook voor uw lage energiefactuur.

Bijna Energie Neutraal

Maarten neemt voorsprong op de toekomst: alle woningen en appartementen worden volgens BEN-normen gebouwd. Woningen die aan deze normering voldoen, verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, komt voornamelijk uit groene energiebronnen.

Duurzame mobiliteit

Een binnenstedelijke buurt zorgt voor korte verplaatsingen, meer voetgangers en fietsers en minder auto’s. Maarten ligt overal vlakbij, zonder drempels om te wandelen, fietsen of de trein te nemen. Voor verplaatsingen met de auto is er een rotatieparking, die ervoor zorgt dat je altijd kan parkeren, zonder dat er nodeloze parkeerplaatsen de site inpalmen.

Meer weten over een duurzame woonst voor jouw toekomst?

FASE 1 UITVERKOCHT

We ontwikkelen momenteel fase 2.
Wil je graag op de hoogte zijn zodra de nieuwe verkoop start?

Schrijf je dan hieronder in.

Schrijf je hier in voor de volgende fase van Maarten

Maarten magazine

Lees alles over woonbuurt Maarten en Mechelen als woonstad.
Van architectuur en interieur tot mobiliteit en groen - in Maarten Magazine ontdek
je bladerend alle troeven.

 

Ciril is een project- en stadsontwikkelaar met 30 jaar ervaring. Onze naam verwijst naar onze bezieler Cyriel Demot en naar onze passie, city real estate. Als onderdeel van Democo Group zoekt Ciril naar opportuniteiten in onze steden om beter te kunnen wonen, werken en ontspannen. Dat doet het samen met andere bedrijven, de steden zelf en de mensen die er wonen: city real estate for real people.

011 859 713      –      info@ciril.be      –      Herkenrodesingel 4b B-3500 Hasselt