Wonen in
het groen

EEN NIEUW PARK
EN EEN NIEUWE LEEFSTRAAT

7

Rosierpark

Het groene hart van Maarten is het gloednieuwe Rosierpark: een groen binnengebied met een recreatieve buurtfunctie.

Het park trekt nieuwe verbindingen voor wandelaars en fietsers en creëert open buitenruimte waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en ontspannen in de frisse buitenlucht.

Groenbuffer

Het nieuwe Rosierpark laat als groene buffer de drukte van de stad achter zich en bepaalt mee de rustige sfeer van de site.

Het wordt een park om in alle rust te vertoeven – maar ook een verbindend park tussen stad en vaart, tussen bewoners en bezoekers en binnen Maarten zelf.

De beplanting in het park sluit bewust aan op de sfeer van de groene oevers van de vaart: weelderige borders en stevige accenten wisselen elkaar af. Grasvlakken in verschillende hellingsgraden maken het groen levendig en nodigen uit om te liggen, te spelen of te leunen. Heel wat bomen brengen schaal en schaduw, met onder de bomen zones met bloeiende ruigte die de biodiversiteit stimuleren. Deze gevarieerde beplanting zorgt voor een sterk gelaagd beeld dat in elk seizoen aantrekkelijk is.

“Mechelen staat aan de vooravond van een vergroening van de Vesten. Door binnen Maarten de groene invulling een hoofdrol te laten spelen, verbindt deze site de bestaande groene lijnen van de vaart en de Vesten.”

Tom Wierts, OKRA Landschapsarchitecten

Klaar voor een groene thuis?

Leefstraat

Tussen het Rosierpark en de Vaartdijk komt een groene leefstraat waar duurzame stadsontwikkeling hand in hand gaat met spelen en ontmoeten.

De verkeersvrije leefstraat vormt de toegang
tot Maarten voor wie komt van de vaart. Doordat de auto’s van de bewoners en hun bezoekers ondergronds kunnen staan, komt er ruimte vrij voor extra groene leefruimte en een ontspannen karakter voor de buurt.

Wat is een leefstraat?

In een leefstraat staat niet het verkeer, maar de mens centraal. Net als vroeger is het een sociale plaats waar buren samenkomen en elkaar leren kennen.

Je stapt er zorgeloos uit huis zonder verkeer. Kinderen kunnen er veilig buiten spelen en volwassenen kunnen er gezellig praten. Tussen royale groenzones is voldoende ruimte om te stoepkrijten en te hinkelen, of te kletsen en te aperitieven… en dit alles in een autovrij gebied, midden in de stad. Het is bewezen dat een leefstraat het buurtgevoel kan versterken en het leven in de stad een stuk aangenamer maakt.

“Het park, de vaart en de straat zijn bij Maarten letterlijk en figuurlijk met elkaar verbonden.
De Vaartstraat wordt een nieuwe verbinding die je met de fiets of te voet
van het park naar de vaart brengt, of van de vaart naar de stad.”

Wil je ook graag wonen in Maarten?

Deeltuin

Aangrenzend aan het park komt er ook een deeltuin voor de bewoners van Maarten.

Heel wat van de privétuinen en terrassen geven uit op deze tuin: ze vormt een verlengde van ieders buitenruimte. De bewoners zullen zelf kunnen bepalen hoe ze de tuin willen gebruiken: om in te wandelen, te rusten, te zonnen, barbecues te organiseren – of zelfs groenten te kweken.

Benieuwd naar de deeltuin?

FASE 1 UITVERKOCHT

We ontwikkelen momenteel fase 2.
Wil je graag op de hoogte zijn zodra de nieuwe verkoop start?

Schrijf je dan hieronder in.

Schrijf je hier in voor de volgende fase van Maarten

Maarten magazine

Lees alles over woonbuurt Maarten en Mechelen als woonstad.
Van architectuur en interieur tot mobiliteit en groen - in Maarten Magazine ontdek
je bladerend alle troeven.

 

Ciril is een project- en stadsontwikkelaar met 30 jaar ervaring. Onze naam verwijst naar onze bezieler Cyriel Demot en naar onze passie, city real estate. Als onderdeel van Democo Group zoekt Ciril naar opportuniteiten in onze steden om beter te kunnen wonen, werken en ontspannen. Dat doet het samen met andere bedrijven, de steden zelf en de mensen die er wonen: city real estate for real people.

011 859 713      –      info@ciril.be      –      Herkenrodesingel 4b B-3500 Hasselt