AAN HET WATER,
IN HET GROEN

7

LEEFSTRAAT – BUURTPARK – VAART

Maarten combineert heel wat natuurlijke troeven: de groene leefstraat verbindt er het nieuwe buurtpark met de vaart.

Dat betekent heel wat nieuwe, duurzame verbindingen voor wandelaars en fietsers, groene buitenruimte waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en ontspannen, en heerlijk kuieren en genieten van de rust langs het water.

Rust & ritme in de leefstraat

In een leefstraat staat niet het verkeer, maar de mens centraal. Je stapt er zorgeloos uit huis zonder verkeer.

Kinderen kunnen er veilig buiten spelen en volwassenen kunnen er gezellig praten. Tussen royale groenzones is voldoende ruimte voor de nieuwe buurtkinderen om te stoepkrijten, steppen, fietsen, hinkelen,… en dit alles in een autovrij gebied, midden in de stad.

Binnen de leefstraat komen groene wadi’s: waterhoudende grasbermen met veel begroeiing, die mee zorgen voor een natuurlijke afwatering. Bloeiende kruiden en lage bomen zorgen voor verdamping en schaduw, wat het stadsklimaat ten goede komt en aansluit op de planten en de sfeer van de vaart.

het nieuwe Buurtpark

Het nieuwe park laat als groene buffer de drukte van de stad achter zich en bepaalt mee de rustige sfeer van de site.

De beplanting in het park sluit bewust aan op de sfeer van de groene oevers van de vaart: weelderige borders en stevige accenten wisselen elkaar af. Hellende grasvlakken maken het groen levendig en nodigen uit om te liggen, te spelen of te leunen. Heel wat bomen brengen schaal en schaduw, met daar onder plaats voor bloeiende biodiversiteit.

Gevarieerde beplanting zorgt voor park dat in elk seizoen aantrekkelijk is. Het wordt een park om in alle rust te vertoeven – maar ook een verbindend park tussen stad en vaart, tussen bewoners en bezoekers en binnen Maarten zelf.

Wonen aan het water

De woningen & appartementen van de laatste fase van Maarten geven uit op de Vaart: een unieke kans.

Langs de autoluwe vaart kan je heerlijk wandelen, joggen of fietsen. Trek erop uit met je gezin, je vrienden of je hond en geniet van nieuwe perspectieven: je laadt er je batterijen op en vindt er inspiratie. Een plek om je hoofd en je lichaam rust te gunnen, met een unieke sfeer in Mechelen.

Vanuit de leefstraat wandel je zo naar het park of naar de Vaart. Maar enkele appartementen in gebouw Tres kijken ook uit over het water. Je geniet er van een uitzonderlijke uitzicht met veel licht en bijzondere terrassen met zicht op de Vaart. Ontdek ze snel!

“Mechelen staat aan de vooravond van een vergroening van de Vesten. Door binnen Maarten de groene invulling een hoofdrol te laten spelen, verbindt deze site de bestaande groene lijnen van de vaart en de Vesten.”

Tom Wierts, OKRA Landschapsarchitecten

Klaar voor een appartement of woning
in de leefstraat?

LAATSTE FASE NU IN VERKOOP

Bekijk alle plannen van
de appartementen

Bekijk alle plannen van
de woningen

Meer informatie
over dit project?

LAATSTE FASE NU IN VERKOOP

Bekijk alle plannen van
de appartementen

Bekijk alle plannen van
de woningen

Meer informatie
over dit project?

MAARTEN

BROCHURE

Ontdek alles over de laatste fase van Maarten in onze nieuwe brochure. Heerlijk wonen in de leefstraat, aan het water.

Je laatste kans om te wonen in Maarten!

MAARTEN

MAGAZINE

Van architectuur en interieur tot mobiliteit en groen - in Maarten Magazine ontdek  je bladerend alle troeven.

Lees alles over Maarten en Mechelen als woonstad.

Ciril is een project- en stadsontwikkelaar met 30 jaar ervaring. Onze naam verwijst naar onze bezieler Cyriel Demot en naar onze passie, city real estate. Als onderdeel van Democo Group zoekt Ciril naar opportuniteiten in onze steden om beter te kunnen wonen, werken en ontspannen. Dat doet het samen met andere bedrijven, de steden zelf en de mensen die er wonen: city real estate for real people.

011 859 713      –      info@ciril.be      –      Herkenrodesingel 4b B-3500 Hasselt